INCENDI PAORÓS A VALÈNCIA

INCENDI PAORÓS A VALÈNCIA

Comunicat del Consell Confederal de CEAV en relació a l’incendi de València a proposta de CAVE-COVA

 

En primer lloc, des del Consell Confederal de CEAV i en nom del Moviment Veïnal de l’Estat, volem mostrar la nostra solidaritat, comprensió i suport a les víctimes i les seues famílies per l’escruixidor incendi que s’ha produït en el barri de Campanar de València. En segon lloc, valorem enormement l’esforç de bombers, cossos de seguretat, UME, etc., per salvar les vides de les persones que sens dubte hagueren incrementat el nombre de víctimes mortals.

En tercer lloc, denunciem el fet d’utilitzar materials de manera inadequada incomplint la normativa vigent amb la simple excusa que l’edifici es va construir amb la normativa anterior, aquesta excusa ens sembla rotundament inacceptable. La seguretat exigia les adaptacions necessàries, de manera imprescindible, a la normativa actual atés que va aparéixer justament per a corregir, precisar i adequar, entre altres coses, el nou tipus de materials que estaven apareixent i que no estaven regulats. Exigim responsabilitats a qui o els qui han permés que aquesta situació es donara amb normalitat sense avaluar que era possible que una desgràcia d’aquest tipus poguera ocórrer.

Finalment, indiquem que a les famílies afectades ha de donar-los suport les institucions solucionant les dificultats que estan passant amb suport material i psicològic. Hi ha famílies que ho han perdut tot i les institucions han de pal·liar en la mesura que siga possible les necessitats dels supervivents. Per als morts, han arribat tard.¿Quieres informárte sobre las áreas de trabajo de CAVE-COVA?