8 MARÇ

8 MARÇ

 

 

PEL DRET DE LES DONES, NI UN PAS ENRERE

 

El Dia Internacional de la Dona, abans denominat Dia Internacional de la Dona Treballadora, commemora cada 8 de març la lluita de les dones per la seua participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona, en peus d’igualtat amb l’home. Aquesta data s’utilitza per a visualitzar la desigualtat de gènere i reivindicar la lluita per la igualtat efectiva de drets per a les dones en diversos àmbits. Sol celebrar-se en quasi totes les parts del món i és dia firat en alguns països. La discriminació de la dona continua sent un problema global, i aquest dia ens recorda la importància de continuar treballant cap a la igualtat i l’apoderament de totes les dones.

En la II Conferència Internacional de Dones Socialistes realitzada a Copenhaguen en 1910, Clara Zetkin va proposar i es va aprovar la celebració del «Dia de la Dona Treballadora», que es va començar a celebrar a l’any següent. La primera commemoració es va realitzar el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa. Des de llavors, aquesta commemoració s’ha estés a molts països.

En 1972, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar a 1975 com l’«Any Internacional de la Dona», i va convidar als Estats a declarar, conforme a les seues tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. Aquesta data ens recorda la importància de continuar lluitant per la igualtat i el respecte dels drets de totes les dones a tot el món.

En aquest 8 de març, celebrem els assoliments de les dones i continuem treballant junts cap a un futur més igualitari i just!

 

ACUDIU A LES MANIFESTACIONS I CONCENTRACIONS EN TOTA LA COMUNITAT

MANIFEST DE LA XARXA DE DONES VEÏNALS

MANF 8 MAR 2024

 

 

VIDEO 8 MARÇ

 

 

 ¿Quieres informárte sobre las áreas de trabajo de CAVE-COVA?