CONTRA EL FUM A LES TERRASSES

CONTRA EL FUM A LES TERRASSES

 

CAVE-COVA es posiciona contra la permissivitat de fumar a les terrasses

Estes són les raons per les quals CAVE-COVA proposa que es prohibisca fumar a les terrasses:

  1. Salut pública: El fum del tabac és perjudicial tant per a persones fumadores com per a les no fumadores. En prohibir fumar a les terrasses, es protegix la salut de la clientela i del personal de l’establiment. El tabac és un factor cancerigen i el seu fum òbviament també. Les terrasses on es permet fumar són un dels llocs on es pot concentrar més fum ambiental i són per tant zones de risc per a la salut.
  2. Qualitat de l’aire: El fum del tabac contribuïx a la contaminació de l’aire. En mantindre les terrasses lliures de fum, s’ajuda a millorar la qualitat de l’aire que respirem. A més, el “tancament” de moltes terrasses és com una ampliació del local d’origen i justifica més la seua prohibició.
  3. Ajuda a deixar de fumar: La mesura també pot ajudar a qui fuma a deixar l’hàbit. Segons Manuel Franco, epidemiòleg i professor en les Universitats d’Alcalá i Johns Hopkins, la prohibició pot ser un pas fonamental per a previndre que la gent comence a fumar i ajudar aquelles persones que ja estan enganxats a deixar de fumar. L’Administració (ajuntaments, conselleries i govern de l’estat) ha d’estar compromesa en campanyes antitabaquisme; evitant justificacions que empitjoren la salut.
  4. Desvinculació del tabac amb l’oci: La prohibició contribuïx a no associar el tabac amb l’oci.
  5. Protecció a les persones més desfavorides: Segons Manuel Franco, esta normativa protegix les persones més desfavorides, ja que la ciutadania de nivell socioeconòmic més baix són les que més fumen.
  6. Confort dels clients: La clientela poden gaudir del seu temps a les terrasses. El fum del tabac pot ser molest per a molts i, en eliminar-lo, millora l’experiència de cadascuna de les persones que es troben a les terrasses.
  7. Responsabilitat socia l: Com a negoci, l’hostaleria té la responsabilitat depromoure pràctiques saludables i sostenibles. Creiem que esta mesura està en línia amb estos valors.
  8. Suport de la població : Segons una enquesta, un 72% dels participants es van mostrar favorables a prohibir el consum de tabac a les terrasses, incloent-hi un 30,9% dels fumadors.

 26 GENER 2024¿Quieres informárte sobre las áreas de trabajo de CAVE-COVA?