32 SETMANA CIUTADANA ORGANITZADA LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS VEÏNALS DE VALÈNCIA

32 SETMANA CIUTADANA ORGANITZADA LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS VEÏNALS DE VALÈNCIA

La Federació veïnal inaugura la 32 Setmana Ciutadana en l’Hemicicle de l’Ajuntament amb la presència de representants de les associacions veïnals de València

Aquest dilluns, la Federació d’Associacions Veïnals de València (FAAVV) ha inaugurat en l’Hemicicle de l’Ajuntament de València, la 32a edició de la Setmana Ciutadana que es desenvoluparà durant els pròxims dies. En l’acte, la presidenta de la Federació veïnal de València, María José Broseta, ha realitzat el seu discurs inaugural. També han intervingut la vicealcaldessa de la ciutat i regidora de Participació, María José Ferrer San Segundo, i el director general de Participació de la Generalitat Valenciana, José Tárrega. En l’acte va estar també present una delegació de CAVE-COVA encapçalada pel seu president Juan Antonio Caballero

Aquest acte, precedeix a un complet programa en el qual s’inclouen dos debats públics, el dimarts 18 en La *Petxina sobre “Els conflictes a la ciutat mercaderia”, i el dijous 20 en La Farinera de Les Naus sobre “La València del futur”. A més, el dimecres 19 de juny a la vesprada, es tornarà a realitzar l’exposició de taules informatives de les associacions veïnals en la Plaça de la Reina. La Setmana Ciutadana es tancarà el divendres 21 amb la Gala de Lliurament dels Premis de la Federació, guardons que enguany han recaigut en les jugadores del Llevant *UD Femení, el periodista d’Eldiario.es Carlos Navarro i, a títol pòstum, Vicent Andrés Estellés.

María José Broseta, presidenta de la FAAVV, ha pronunciat el seu discurs en un Hemicicle ple amb la presència de representants de les diferents associacions veïnals de la ciutat. En el mateix ha destacat que la Setmana Ciutadana que ara comença “és també el reflex del treball de protesta i també de proposta que fa, tots els dies de l’any, el moviment veïnal i, per això, el programa d’activitats inclou debats com els que es desenvoluparan sobre els nous reptes que s’obrin davant el creixement descontrolat de la ciutat, i amb propostes i solucions enfront de la preocupant mercantilització de l’espai públic”.

La representant del moviment veïnal organitzat de la ciutat ha explicat l’elecció del lema d’enguany per a la Setmana Ciutadana: ‘Per una ciutat verda i sostenible, València no s’embene’. “Diem que no s’embene perquè no estem disposades al fet que la ciutat es mercantilitze a costa de les veïnes i veïns. Perquè entenem la ciutat, els seus carrers, els seus habitatges, la seua platja, el seu centre monumental, els seus barris i pedanies com a elements que ens pertanyen a totes i tots. No estem en contra que vinguen turistes, tampoc en contra dels locals d’oci. Són elements que volem i que també gaudim, però quan parlem de sostenibilitat, d’una ciutat verda, d’una ciutat habitable, estem parlant d’una racionalitat i sostenibilitat que haurien d’impulsar la convivència ciutadana, el dret a gaudir totes i tots de la ciutat, posant limites als excessos, amb respecte a l’espai públic i a drets fonamentals com són el dret a accedir a un habitatge digne o una cosa tan simple com el dret al descans i a la pròpia salut”, ha assenyalat Broseta.¿Quieres informárte sobre las áreas de trabajo de CAVE-COVA?