Seguretat per als ciclistes

LES BICICLETES SON… Són per l’estiu, per la tardor, per l’hivern i per la primavera. Per passejar, per treballar, per fer esport, però per sobre de tot és per anar segurs. Sí, les bicicletes són per anar segurs per carrers i per carreteres SEMPRE. No és el primer article que fem sobre la necessitat de protegir els que van (anem) en bicicleta i més ara a l’estiu quan es multipliquen el número d’usuaris. Joves, xiquets, gent gran, homes i dones, de tota classe i condició cada vegada van més en bicicleta i el nostre poble convida a anar-hi doncs és pla com el palmell d’una mà.

Al començament d’esta legislatura propiciats pel tarannà del nou equip de govern, es va portar a terme la inauguració d’un tram de carril bici a l’avinguda Leopoldo Querol, que si bé augurava un augment d’aquests indrets on les bicis poden circular lliurement, va representar allò que a Vinaròs anomenem arrancar de cavall….

Un alegria ens vàrem portar quan es va aprovar dintre dels pressupostos participatius d’aquest any una suma d’euros per començar a fer un carril bici a la costa nord. Però seguim sense noticies d’aquesta inversió. Ha passat el temps i ens hem de quedem en les ganes.

És cert que encara estem a mitat d’aquest exercici i queden encara 6 mesos per poder portar a terme la inversió prevista però, l’estiu ja està aquí i el perill latent de la convivència de les bicis amb els vehicles és cada vegada més present i per això fem aquest article. Uns dels indrets que considerem que han de tenir una actuació urgent són les vies principals de comunicació de les costes nord i sud. Testimonis callats de l’increment de la convivència de bicicletes i vehicles motoritzats que fan esgarrifar cada vegada que s’ajunten o es creuen en el camí.

No fa massa temps s’han tornat a escoltar notícies d’atropellaments de ciclistes per part de cotxes i ara està a punt de vore la llum un decret del Govern Valencià per garantir un ciclisme segur i lliure d’accidents. A Vinaròs no cal que esperem el decret, actuem abans. No esperem que hagen accidents.  Ens calen molts carrils bici per anar segurs pel poble. No volem que s’arribe tard i que després és vaja a corre-cuita  per no haver fet el que fa molt de temps que molta part dels veïns anem demanant.

 

Vinaròs, 15.07.2017

 

Sobre l'autor