Reunió amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública

Dimarts 20 de novembre en València, la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló Chico, es va reunir amb membres de CAVE-COVA (Confederació d’Associacions de Veïns) que formen part de diferents Consells de Salut. i els membres del Consell de Salut del Departament de Vinaròs, Maria Gonzalez de la Riva Troncoso (de l’Associació SANADORLÍ de Benicarló)  i Sebastià Fabregar Ayza (de l’Associació MIGJORN de Vinaròs).

A preguntes dels nostres representants ens va dir que seguiran en la reversió de serveis privatitzats, el proper objectiu és l’hospital de Dénia. Sobre urgències tenen preparat un pla per millorar en atenció primera amb uns 22 milions d’euros per millorar estructures i tecnologia, buscant una equitat territorial, millorar el servei i educar a la ciutadania (però no va parlar res de més personal) . De les llistes d’espera va dir que eren obertes i que comprenien tots els malalts. Anàvem a fer una prova pilot a partir de l’auto concerts en els mesos de novembre i desembre i que després vorien els resultats. Va anunciar que en febrer seran gratuïts els serveis de TV en tots els hospitals i que també posarien wifi en tots ells. També vàrem tractar les notícies sobre les pseudociències, les publicitats enganyoses i les noves teràpies avençades. El transport sanitari  i el nou mapa sanitari que volen aplicar a tot el País Valencià per vore les desigualtats que hi ha en tot el territori.

Una vegada tocats els temes generals poguérem entrar en temes de cada departament. Des del nostre li vàrem demanar que el Servei de Diàlisi fos públic. Ens va dir que l’hospital estava saturat i que ara estaven preparant-lo per a posar la ressonància magnètica, ens vàrem manifestar obertament contraris a la seua opinió a més de dir-li que els serveis que rebien els malalts no eren els correctes i que tenien moltes queixes. Li vàrem dir que les llistes d’espera de Vinaròs no eren obertes i  és va sorprendre quan li explicarem que no estaven informatitzades, va dir que faria la consulta amb la Directora. Vàrem incidir en la manca de metges, amb els metges especialistes que no volen venir a aquest departament, mal endèmic al que va afirmar que efectivament passava això. Li demanarem un estudi i un pla de xoc per afrontar-ho ja que els que no tenim culpa som els malalts. I per acabar li entregarem un estudi fet sobre les dades de la mateixa conselleria de com està de càrrega de feina el personal d’aquest Departament.

 

Etiquetes:

 

Sobre l'autor