No a la reducció de les consultes mèdiques a Quatretondeta

El poble de Quatretondeta, reunit en assemblea el dia 12 de juliol, ha tractat els temes de reducció de les consultes mèdiques al poble de cinc dies a la setmana, a tres. El motiu ha estat la jubilació d´un metge de l´Equip d´Atenció Primària del Centre de Salut de Benilloba, deixant vacant una plaça en Balones, que està sent coberta per la resta de personal de l’Equip, a costa de reduir algun dia de visita en altres pobles, com el nostre. A més, es parla de canvis en l’atenció d´urgències sanitàries en zones rurals com la nostra, que ningú no ens ha explicat, que comportarien una disminució de la qualitat de l´assistència d´urgències a la nostra població.

El poble de Quatretondeta no està disposat a renunciar a drets bàsics com l’atenció sanitària i la salut pública pel fet de ser un poble en curs de despoblament. Paradoxalment, es parla de necessitat de lluitar contra el despoblament, i es redueix l´horari d’Atenció Primària a tres dies a la setmana, com en altres pobles del voltant. Una política sanitària que fomenta les desigualtats sanitàries entre urbà i rural, i és una causa important del despoblament rural.

L’Assemblea del poble està d´acord en que tenim el mateix dret que qualsevol altre ciutadà del territori urbà, és a dir, consulta d´Atenció Primària de dilluns a divendres, i una assistència d´Urgències equitativa, tenint compte que a les zones rurals tenim lluny el metge d´urgències i l´hospital, i que si estes mesures de (mal)govern que s´apliquen és perquè estan en l´anomenada Cartera de Serveis, que vagen modificant-la, perquè constitucionalment, no podem ser discriminats per raó de ser un territori rural.

Les accions aprovades per l´Assemblea inclouen:

  • Crida a tota la població dels pobles pertanyents al Centre de Salut de Benilloba explicant el problema i demanar la unitat de tots per a sol·licitar l’anul·lació de la mesura i la reposició del metge jubilat, i reclamar una assistència equitativa, sense desigualtats entre urbana i rural. És un problema de drets.
  • Crida a tots els ajuntaments de la zona bàsica de salut de Benilloba per a que reclamen una assistència sanitària d’Atenció Primària i d´urgències sense discriminació respecte a l´assistència urbana, i de qualitat, d’acord amb les característiques particulars del territori.
  • Queixa al Consell de salut del Departament sanitari d´Alcoi
  • Reclamació a la Gerència del Departament de salut d´Alcoi.
  • Queixa al Síndic de Greuges.
  • Reclamació a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Associació Veïnal de Quatretondeta

Notícies a la premsa

Etiquetes:

 

Sobre l'autor