23/11/215 / CAVE COVA / VINARÒS / A.VV. de Vinaròs “Migjorn” ARTICLE D’AVUI

CONSULTA POPULAR

Aquesta setmana van entrar un munt de diners a Vinaròs: van tornar-nos part d’allò que vàrem reciclar. Amb alguna gent que hem parlat a tots els van tornar 2,05 €, tot un capital. Més val això que no res, podeu dir i efectivament és cert. Direm també que el que reciclem ho fem més be per civisme i per allò d’ajudar a la natura que per l’import del que ens puguen tornar. Altra gent ens han dit que en lloc de fer-nos un abonament ens ho podrien deduir directament del rebut i així ja ens sortiria més econòmic.

Aquesta devolució ens porta a parlar del tema de les escombraries i del Consorci que les gestiona. Recordem que els senyors del PP ens varen retornar l’impost que no pagàvem. Qui els ha vist i qui els veu, ara defensen la baixada de contribucions. Ser o no ser… Manar o oposició… Veritat o oportunisme…

Per una part està l’empresa, el consorci que gestiona les deixalles. Van convidar a la gent a vore la planta i les seues instal·lacions, però de números no se’n ha parlat cap vegada. Quina quantitat de diners paguem en global, quines despeses tenen, quin és l’import de la venta del compostatge i d’altres materials que surten de la planta, quins beneficis s’obtenen i a qui repercuteix. De tot això que significa aquesta gran quantitat de diners que ens tornen. Perquè no se’ns mostra cap número?.

I per l’altra part voldríem aportar des d’aquestes línies en que ens comuniquem amb els nostres lectors el tema present a debat. Si aquesta ingent xifra que ens tornen l’ajuntéssem tots, voleu dir que no seria prou significativa per ajudar a pal·liar mancances que té molta gent en els pobles. Voleu dir que no podria ser entregada directament a l’Ajuntament per a que siga destinada de forma íntegra i directa a serveis socials. A Vinaròs ens vindria molt bé un menjador social. Podríem habilitar un local i dotar-lo com correspon amb aquests fons. Consulta popular?, pot ser seria la primera.

Per completar la informació que tenim del tema hem escoltat que l’abocador d’Onda està saturat i es plantegen portar les seues escombraries fins aquí. No ens podem negar, cal recordar que abans també exportàvem els nostres residus a altres abocadors, i ben car que ens costava. Negar-nos no però, com dèiem abans, demanar papers i números sí, que representarà? , quina repercussió econòmica tindrà?, i per concloure… quan tardarà a estar saturat el nostre abocador?. Que passarà després?.  Preguntes en l’aire que ens agradaria que algú ens ho pugues respondre.

Vinaròs, 16.11.2015

A.VV. de Vinaròs “Migjorn”e031609e-b26a-4901-8428-993d5850e7d0

 

Sobre l'autor