20/07/2015 / CAVE COVA / VINARÒS / – NI UN TELEDIARI Associació Veins Migjorn – Newsletter


FOTICO

A penes si fa un parell de dies que es va fer públic l’acabament de les quatre obres d’arranjament de la costa nord, tres de les quals va costar Deu i ajut el portar-les endavant cofinançades per l’ajuntament. La quarta, la més important per la carestia de la inversió, està a la vora de lla capelleta i va ser un vertader miracle, no sabem si de santa elecció o de santa influència selectiva. El cert i segur és que pràcticament ja estan acabades i tots els veïns/es de la zona estan més que contents de com han quedat. Amb escaletes i tot per accedir-hi, baranes de fusta, molt bonic. El passeig per vore les obres acabades és un constant en les tardes d’aquest estiu tant calorós.

Doncs be, en la que està al costat del Saldonar el primer dia ja va faltar un pal travesser d’una barana que algun graciós va treure del seu lloc per gaudir-la a sa casa com a trofeu de la malifeta. Aquest diumenge, a més,  també l’han ornamentat amb uns objectes fora de context. La gent no s’avenia a comprendre com era possible que animalets de DOS i quatre potes haguessen pogut deixar els seus “testimonis” en aquell miradoret tan xulo que encara no està acabat del tot. Com va sent habitual en els darrers temps res no dura ni un telediari.

També a pocs metres del citat miradoret hi ha un contenidor de fem que és un punt de recollida de restes de poda i on els diumenges s’haurien de dipositar les restes d’arranjament de jardins ja que els dilluns són els dies que l’ajuntament té establert per recollir-ho. Però no és així exactament, qualsevol dia de la setmana apareixen restes de jardineria de qualsevol manera que algun que altre llança sense mirar el calendari, a més a més, també s’amunteguen altres pertinences que sobren d’obres i reformes. Tot fa un espectacle dantesc que dia si dia també ornamenten l’entrada al barranc del Saldonar i dona una penosa imatge del nostre poble.

El mal és que no sols allí, és una constant que va reproduint-se per molts altres indrets. No sortim ara pel canvi de govern municipal, és una qüestió que hem tret moltes més vegades i que seguirem insistint mentre hi haga gent que no mire pels seus veïns. Ni l’ajuntament actual, ni l’anterior, ni els que vindran o puguen vindre no poden posar un municipal a cada pam de carretera, carrer o carreró, som els veïns que hem de mirar un poc pel nostre poble, per la neteja i per la convivència. I per acabar reiterem aquella dita tan sabuda: NO ÉS MÉS NET QUI MÉS NETEJA,  SINÓ QUI MENYS EMBRUTA.

Vinaròs, 13 de juliol de 2015. avmigjorn.org.

A.VV. de Vinaròs “Migjorn”

 

Sobre l'autor