05/02/2015 / CAVE COVA / VALENCIA / – Us convidem el dissabte 7 de Febrer a les 12 hores a l’Aula Magna de l’edifici de la Nau de la Universitat de València a la presentació

Companyes i companys

ESCUELA VALENCIANAdel document l’escola que volem avantsala de la celebració dels 30 anys de les Trobades d’escoles en valencià.

Escola Valenciana presenta una campanya social de dignificació de l’educació pública valenciana que té diversos eixos: d’una banda la presentació del document pedagògic «Model de l’escola que volem»; i de l’altra el suport social a aquest document perquè el pròxim govern de la Generalitat Valenciana faça els canvis pertinents en matèria educativa després dels intensos atacs als quals s’està sotmetent l’ensenyament públic, en valencià i de qualitat per part del govern Fabra.

Full de ruta per l’escola que volem

El full de ruta de l’entitat marca l’agenda educativa política fins a la primavera. En aquest sentit, Escola Valenciana farà públic el pròxim 7 de febrer el document «Model de l’escola que volem» em un acte acadèmic a la Universitat de València. El 21 de febrer la societat valenciana té l’oportunitat de participar a la cercavila festiva «Crida per l’escola que volem» i del 28 de març fins al 6 de juny se celebraran dihuit Trobades d’Escoles en Valencià comarcals que serviran per a desgranar les peticions polítiques concretes als futurs governants en matèria educativa.

 

Aquesta campanya social de dignificació de l’educació pública valenciana s’emmarca en un lema global que és el de les Trobades 2015: L’escola que volem. Aquest lema té significats ben contundents: L’escola que volem en referència a l’escola que ens estimem. L’escola que volem referida al model d’escola en valencià que la nostra entitat presentarà a principis de febrer. L’escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.

21F: Crida per l’escola que volem

El 21 de febrer els carrers de València es vestiran de muixerangues, gegants i cabets, grups de danses, botafocs, campaners, tabals i dolçaines, xarangues i batukades de tot el País Valencià. Seran mostres de cultura popular de les comarques valencianes que acompanyaran les persones, entitats i col•lectius que participen en la ‘Crida per l’escola que volem’, organitzada per Escola Valenciana.

«El motiu per a mobilitzar la societat en aquesta cercavila festiva és visualitzar el teixit social i cívic que conformen les comunitats educatives d’arreu del País Valencià, les persones que treballen de valent per intentar garantir la millor educació possible a l’alumnat valencià. El seu suport al model de l’escola que volem és la millor garantia perquè el pròxim govern de la Generalitat Valenciana prenga bona nota de les necessitats educatives que tenim», ha explicat el president d’Escola Valenciana.

La «Crida per l’escola que volem» és l’avantsala a la celebració de les Trobades 2015, les festes lúdiques i reivindicatives que apleguen a més de 200.000 alumnes, mares, pares i docents al llarg de les nostres comarques durant la primavera.

Aforament limitat confirmeu la vostra assistència alcorreu electrònic  escola.v@fer.org  o al telèfon 96-3472783

Escola Valenciana.

 

Sobre l'autor