04/06/2015 /CAVE COVA / VALENCIA / – MANIFEST DE LA COORDINADORA FEMINISTA DE VALÈNCIA / SABATES ROGES

MANIFEST DE LA COORDINADORA FEMINISTA DE VALÈNCIA

 

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat de 17 dones i dos xiquets en aquest any 2015. Des del 8 de maig fins avui, 25 de maig, tres dones han sigut mortes i, malgrat aquesta violència, la campanya electoral ha continuat.
La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Però són dones assassinades les que entren a les estadístiques i altres quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit.
El programa contra la violència de gènere es dota amb el 0,005% del PGE, tan sols 23,7 milions d’euros. Les retallades als pressupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien de detectar i protegir a les dones són responsables directes de les situacions de desempar que pateixen les dones.
Exigim el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei Integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.
Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs la implicació que cal per eradicar-lo.

 

ZAPATOS

 

La intervenció “Sabates Roges” va nàixer a Ciutat Juàrez (Mèxic) l’agost de 2009 , de la mà de l’artista Elina Chauvet, amb la pretensió de ser una trobada de l’art i la memòria col·lectiva. Cerca en la seua marxa la solidaritat entre els pobles envers una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià, i també genera una reflexió en les ciutats i països on es presenta, ja que provoca parlar d’un tema cada vegada menys ocult com és la violència contra les dones.
La Coordinadora Feminista de València es suma ara a la campanya d’Amnistia Internacional per tal de reprendre aquesta trobada de denúncia contra la violència masclista.
Posteriorment a la performance s’arreplegaran per Amnistia Internacional i organitzacions col·laboradores per a formar part d’una exposició i continuar així la campanya de denúncia.

 

CONTRA TOTES LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

 

QUÈ ESPERES? DECIDEIX-TE!

 

Cada dimecres primer de cada mes ens veiem a la porta de l’Ajuntament de València, a les 20.00 hores, per a visibilitzar la lluita contra la violencia masclista.

 

 

Sobre l'autor